top of page
  • Yazarın fotoğrafıVuslat Çamkerten

Yazar Çamkerten: Felsefe, insanı her zaman yola çıkartır / Radyo Sputnik Canlı Yayın


Canlı yayın kaydını Spotify ve Apple Podcasts üstünden dinleyebilirsiniz.


Yazar Çamkerten, “Felsefe, insanı her zaman yola çıkartır. Okumak istediğim tarzda yazıyorum, o tarzda edebiyat yapıyorum. Metinlerimi yazarken kime yazdığımı biliyorum, aslında kime yazmadığımı da biliyorum” dedi.


Yazar Vuslat Çamkerten, Radyo Sputnik’te yayınlanan Serhat Sarısözen’le Gündem Dışı’na stüdyo konuğu oldu. Vuslat Çamkerten, ilk romanı ‘Ona Çok Benziyorum’ 2019’da, ‘Sonu Gelmiş Ülkede, Bir Drag Queen Hikayesi’ isimli öyküsü 2021’de art book olarak yayımlandıktan sonra bu defa ‘Görenler Olmuştur’la okuyucusuyla buluştu.

‘Okumak istediğim tarzda yazıyorum’

“Aradığım, etrafta bakındığım şey karakterler oluyor” diyen Çamkerten, şunları söyledi:

“Çocukluğumdan beri kurduğum hayaller artık beni neredeyse bir yıldız gezginine çevirdiğinde bunları başkalarına da göstermek istedim çünkü kafamda yarattığım dünyalar ve karakterler hem hayaletler gibi ele geçmez ve kışkırtıcı hem de gözümün önünde ete kemiğe bürünecek denli capcanlıydı.” “Felsefe, insanı her zaman yola çıkartır” diyen Çamkerten, “Okumak istediğim tarzda yazıyorum, o tarzda edebiyat yapıyorum. Metinlerimi yazarken kime yazdığımı biliyorum, aslında kime yazmadığımı da biliyorum. Başka türlü bir şey düşünemezdim. Kendi sonunu anlatan karakterleri yazan yazarları seviyorum” şeklinde konuştu.







13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page