top of page
  • Yazarın fotoğrafıVuslat Çamkerten

"Biz Hep Şatoda Yaşadık" / Sergi

Güncelleme tarihi: 30 Kas 2022



"Biz Hep Şatoda Yaşadık"


Bu benden bir sergi haberi.


Online çağdaş sanat platformu Art50 ve GaleriBu ikinci edisyonunu 9 Ekim – 20 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştireceği All in One’02, farklı disiplinlerden 37 sanatçıyı bir araya getiriyor. Ben de 2 çalışmamla bu sergide yer alıyorum. Eserleri hem Galeri Bu Pavilion'dan bizzat ziyaret ederek hem http://Art50.net internet sitesi üzerinden uzaktan satın alabilirsiniz: https://art50.net/sanatci/vuslat-camkerten/



“Biz Hep Şatoda Yaşadık” serisi ismini Amerikan Gotiği’nin klasiklerinden sayılan Shirley Jackson'ın aynı isimli romanından alıyor. Dünyadan gizlenerek yaşayan ve ne olursa olsun birbirlerinden ve evlerinden vazgeçmeyen iki kızkardeşin gerilimli ve hüzünlü hikayesinin anlatıldığı bu roman, benim vampirlerime de o her şeyden/herkesten kopuk yaşadıkları zamanı ve zamansızlığı ve içinde yaşamaktan hiç vazgeçmedikleri mekanı verdi.


Kadın yazar olması dolayısıyla da dikkatleri üstüne çekmiş, zamanında öyküleri yasaklanmış ve birçok yaratıcı, boyun eğmez kadın gibi cadı sayılmış Shirley Jackson, kurmacalarında hep evin üstüne düşmüş, karakterlerine yaşattığı gerilimi hep evin içinde başka başka hikayelerle verebilmiş bir yazar. Ne denli tehlikeli ya da sıkıcı dahi olsa, hiçbir yerin insanın evi gibi olmadığını okuruz ondan. Yarattığım iki ölümsüz de bunu düşünüyor olmalılar ki hayaletlerle, örümcek ağlarıyla, kimi başka yaratıklarla sarılmış şatolarından çıkmayı pek düşünmüyorlar.


37 sanatçının şahane işlerinden oluşan sergiyi yerinde ya da online ziyaret etmenizi dilerim. Tüm detaylar aşağıdaki davetiyede mevcut.





53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page